Köpa ett teleskop

Före du gör första inköpet...

Att köpa rätt teleskop för att ta din kärlek till astronomi till nästa nivå är ett stort nästa steg i utvecklingen av din passion för stjärnorna.

På många sätt är det ett stort steg från någon som bara håller på med astronomi till en seriös student av vetenskapen. Men både du och jag vet att det finns ytterligare ett stort steg efter att ha köpt ett teleskop innan man verkligen vet hur man ska använda det.

Därför är det mycket viktigt att du köper rätt teleskop för den plats där du befinner dig och för de stjärnor du vill titta på. Låt oss börja med att diskutera de tre viktigaste typerna av teleskop och sedan lägga fram några "Teleskop 101″-koncept för att öka dina chanser att du köper rätt sak.

Det är av yttersta vikt att du skaffar rätt teleskop.
En känd person i Källtitel

För att välja rätt typ av teleskop är det därför viktigt vad du har för mål med teleskopet. För att verkligen förstå styrkorna och svagheterna, inte bara hos linserna och teleskopets konstruktion, utan också hur teleskopet fungerar i olika situationer där man tittar på stjärnor, är det bäst att göra lite hemläxa i förväg och få exponering för de olika typerna. Så innan du gör ditt första köp...

  • Framför allt bör du etablera en relation med en välrenommerad teleskopbutik som anställer personer som kan sina saker. Om du köper ditt teleskop på Wal-Mart eller i ett varuhus är oddsen för att du ska få rätt sak mycket små.
  • Fråga experterna. Om du inte redan är aktiv i ett astronomisällskap eller en klubb kommer säljarna i teleskopbutiken att kunna vägleda dig till de aktiva sällskapen i ditt område. När du väl har kontakter med personer som har köpt teleskop kan du få råd om vad som fungerar och vad du bör undvika som är mer giltiga än något du får från en webbartikel eller en försäljare på Wal-Mart.
  • Testa innan du köper. Detta är en annan fördel med att åka på utflykter med astronomiklubben. Du kan avsätta några kvalitetstimmar med människor som känner till teleskop och har sina riggar uppsatta för att undersöka deras utrustning, lära dig de viktigaste tekniska aspekterna och prova dem innan du sänker pengar i din egen uppsättning.
  • Kikare är lätta och bärbara. Om du inte har lyxen att sätta upp och driva ett observatorium från ditt däck, kommer du förmodligen att resa för att utföra dina visningar. Kikare är mycket lättare att ta med sig och de är lättare att bära med sig till landet och använda medan du är där än ett otympligt teleskopset.
Foto: Teddy Kelley, @teddykelley

Det finns andra faktorer att ta hänsyn till i ditt slutliga köpbeslut.

Hur mobilt måste ditt teleskop vara?

Besluten om stativ eller andra tillbehör kommer att förändras avsevärt med ett teleskop som kommer att stå på din altan jämfört med ett som du planerar att ta med till många avlägsna platser.

I linje med detta, hur svårt är det att montera upp och montera ned?

Hur komplext är teleskopet och kommer du att få problem med underhållet? Nätverka för att få svar på dessa och andra frågor. Om du gör din hemläxa på det här sättet kommer du att hitta precis rätt teleskop för nästa stora steg i utvecklingen av din passion för astronomi.

Tänk om de låter dig köra Hubble
Det fina med astronomi är att vem som helst kan göra det.